Webbplatsnyheter

Hitta ett yrke som passar dig (hämtat från AF)

by Anders Edenfjord -

Ta reda på vilka yrken som matchar dina kompetenser

Gör så här

  1. Gör Intresseguiden eller Yrkesguiden. Svara på 5-12 enkla frågor och hitta din intresseprofil eller yrkesprofil. Vilka yrken fick du? Utifrån din profil från Intresseguiden eller Yrkesguiden och Mitt jobb-jag, är det några yrken som skulle passa dig?
  2. Titta på yrkesområden och yrken i Hitta yrken. Här finns fakta och utbildningstips om över 300 yrken. Du kan se filmer, läsa om vilka krav som finns för yrket och kolla hur framtidsutsikterna ser ut. Tips: bokmärk de yrken du tycker är intressanta. Du kommer ha användning för det senare.
  3. Vidga dina vyer! Både i Hitta yrken, Intresseguiden och Yrkesguiden finns förslag på alternativa yrken. Gör en ny sökning och titta på alternativen med nya ögon. Försök att frigöra dig från förutfattade meningar och fördomar. Då får du mer att välja på och kanske upptäcker nya, oväntade möjligheter. Tänk på att även om dina intressen är en viktig utgångspunkt för ditt val, så får du vara beredd på att kompromissa utifrån hur arbetsmarknaden ser ut.
  4. Sök bland annonserna i Platsbanken. Sök efter jobb i din kommun eller ditt län för att få en bild av vilka möjligheter som finns. Du kan också söka på dina kompetenser och egenskaper för att hitta tänkbara jobb. Tips: bokmärk de jobb du tycker är intressanta.

Skriv ner de yrken som känns aktuella. Det här blir starten på din topplista, och från den ska du snart välja ut ett toppalternativ. Kom ihåg att anteckna till exempel vad i yrket som intresserar dig, vilka arbetsuppgifter du tycker passar dig och så vidare.
Available courses

Auto Enrol

Stöd och Matchning

Stöd och Matchning

Välkommen till Stöd och Matchning på Distans!
Course